Cine este romanul cu valuta de 800 de milioane de dolari in Elveţia

Black Friday

Omul de afaceri canadian Marcel Adams, născut în 1920 în România, este cel care a avut un cont in valuta de aproape 830 de milioane de dolari la filiala elveţiană a băncii HSBC. Adams, născut Abramovici, a fugit din România condusă de regimul Antonescu în timpul celui de-al doilea război mondial, este un magnat al imobiliarelor în Canada şi nu are afaceri în România. Elvetia este tara cu curs valutar foarte stabil si un loc unde valuta poate sta cel mai in siguranta.

 

Marcel Adams, 94 de ani, şi fiul său Sylvan, cel care îi administrează afacerile, şi-au deschis în 2004 un cont secret la filiala elveţiană a băncii britanice HSBC. Contul, care în 2006 şi 2007 a conţinut 829 de milioane de dolari, era deschis în numele băncii Summit International, din Barbados, deţinută tot de familia Adams, conform Radio Canada, care a lucrat în parteneriat cu ICIJ şi Le Monde, în ancheta internaţională denumită SwissLeaks, în care au fost consultate peste 60.000 de documente bancare secrete ale băncii HSBC, scurse de un fost angajat.

 

Sylvan Adams spune că aceşti bani au fost declaraţi autorităţilor canadiene şi că au fost plătite taxele cuvenite, conform Radio Canada. Banca înfiinţată de familia Adams în Barbados, în numele căreia era deschis contul din Elveţia, avea marele avantaj de a beneficia şi aşa de taxe foarte scăzute în Barbados – între 0,25% şi 2,5%, conform jurnaliştilor canadieni. Canada are un acord fiscal cu Barbados, astfel că este posibil ca taxele cuvenite pe banii din Elveţia să fi fost plătite în Barbados.

Mai multe pe gandul.info

 

 

Black Friday

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • Black Friday