Cursul valutar 2015: Valuta poate fi o investitie sigura?

Black Friday

Cursul valutar oferit de BNR reprezinta o pozitie a cererii si ofertei din piata la un moment dat din ziua respectiva. Investitia in valuta prin cursul valutar, se spune ca nu este cea mai sigura chiar din contra. Datorita volatilitatii cursului de schimb (cursul valutar), investitia poate fluctua si avea un risc mare.

 

Desi are un risc ridicat, multi romani au ales de alungul timpului sa cumpere valuta, oare acesta este si trendul in 2015? Daca urmaresti cursul valutar bnr in fiecare zi incepi sa simti care este trendul valutelor in raport cu RON si sa capeti incredere iar riscul de a investi se reduce semnificativ.

 

O alte investitie ar putea fi in aur, chiar peste tot poti citi ca este cea mai sigura investitie, investitia in aur. Cotatia aurului fata de anul trecut, aceeasi perioada sa spunem Feb 2014 aurul era cotat cu 138 RON pe gram acum este cotat cu 155 RON iar fata de 2013 Feb 170 RON pentru un gram. Putem trage urmatoarea concluzie, investitia in aur este la fel de sigura sau nesigura ca si investitia in cursul valutar prin achizitia de valuta.

 

O alte recomandare a de investitie ar putea fi resursa naturala deoarece acesta este limitata.

Lemnul este unul dintre ultimele bunuri valoroase pe care le putem gasi in natura si acesta este parte din motivul pentru care a fost evaluat atat de bine de-a lungul timpului. Daca insa chiar iti doresti sa detii lemn, trebuie sa fii constient ca trebuie sa ai grija de niste copaci si ca va dura pana acestia vor ajunge la maturitate. Este vorba de o perioada de asteptare de 10, pana la 15 ani, timp in care nu prea ai ce face. In plus, nu ai cum sa renunti la investitie, daca preturile scad. Dar previziunile de crestere de 5,9% arata destul de bine astazi”, spune Ben Inker, de la compania GMO.

 

Echipa CursValutarBNR.eu

 

 

Black Friday

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • Black Friday