Cursul valutar al francul elvetian creste de la o zi la alta

Black Friday

Cursul valutar al francul elvetian creste de la o zi la alta in fata leului, dand din nou emotii celor cu credite in moneda elvetiana. Banca Nationala a Romaniei a calculat marti un curs de 4,2712 lei/franc, in crestere cu 2,5 bani comparativ cu valoarea din sedinta anterioara. Astfel, cotatia a revenit aproape de nivelurile inregistrate pe finalul lunii ianuarie.

Aceasta evolutie are la baza aprecierea francului in fata euro pe pietele externe, unde analistii estimeaza, din nou, ajungerea la paritate. In cursul diminetii, raportul franc/euro a coborat la un minim de 1,03 franci/euro.

 

Cursul valutar al francului elvetian

 

Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, ar putea anunta miercuri continuarea programul sau de relaxare cantitativa, ceea ce s-ar traduce prin slabirea monedei euro, francul capatand astfel o si mai importanta sustinere, sustin analistii citati de presa internationala.

Cursul valutar mai slab al euro este cauzat si de situatia confuza a Greciei, al carei viitor in cadrul Eurogrupului are o nota consistenta de incertitudine, lucru care ii face pe investitori sa stea deoparte fata de moneda unica.

 

Unele valute din Europa Centrală au scăzut uşor faţă de euro, după ce s-au întărit pe parcursul ultimelor săptămâni şi au ajuns aproape de cotaţii care ar putea determina intervenţia băncilor centrale pentru încetinirea aprecierii.

 

Potrivit unui sondaj realizat de Reuters în rândul analiştilor, aceştia se aşteaptă ca monedele din Europa Centrală să scadă în următoarele şase luni, concomitent cu apropierea Rezervei Federale a SUA de momentul de la care va începe să crească dobânzile. Cursul valutar al francului elvetian ne asteptam sa aibe acelasi trend de scadere in perioada urmatoare.

 

Verificati cursul valutar al francului elvetian in fiecare zi accesand curs valutar bnr .eu

 

sursa: conso.ro

Black Friday

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • Black Friday