Cursul valutar BNR vineri 03 Aprilie 2015

Black Friday

Cursul valutar BNR Euro a deschis vineri în scădere uşoară în piaţa interbancară locală şi rămâne aproape de 4,42 lei, evoluţia leului fiind în linie cu variaţiile reduse înregistrate de valutele din regiune, dar şi de dolar şi francul elveţian, înainte de publicarea unor date importante privind piaţa muncii din SUA.

În jurul orei 10:10, euro era tranzacţionat între băncile comerciale la 4,4177 lei, faţă de 4,4195 lei pe finalul şedinţei de joi.

Schimburile au avut loc într-un interval restrâns, de 4,4167 – 4,4182 lei/euro.

În regiune, forintul s-a apreciat cu 0,1%, iar zlotul a stagnat.

Pe pieţele externe, dolarul şi francul elveţian au stagnat, la 0,9193 euro, respectiv la 0,9581 euro.

Verifica Cel mai bun curs valutar bancar

 

Evolutia cursului valutar BNR

 

Pieţele financiare aşteaptă vineri datele privind piaţa muncii din SUA, care ar putea oferi noi indicii despre momentul de la care Rezerva Federală a SUA va începe să crească dobânzile. Autorităţile americane vor publica date despre locurile de muncă din economie, exceptând sectorul agricol.

Întărirea pieţei muncii sporeşte argumentele pentru o creştere a dobânzilor Rezervei Federale. Dobânzile mai mari din SUA fac mai atractive plasamente în cea mai mare economie a lumii şi atrag înapoi fondurile care au părăsit Statele Unite, în contextul politicii monetare foarte relaxate a Fed din ultimii ani, pentru a găsi randamente mai ridicate pe alte pieţe, inclusiv în multe din economiile emergente.

Cursul valutar BNR pentru euro anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a crescut joi cu 0,22 bani, la 4,4159 lei, iar dolarul a scăzut cu 3,43 bani, la 4,0778 lei, în contextul deprecierii monedei americane pe pieţele externe.

Referinţa pentru francul elveţian a urcat cu 0,64 bani, de la 4,2354 lei la 4,2418 lei.

Cursul valutar BNR leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

 

Sursa: zf.ro

Black Friday

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • Black Friday